COMENTARI LA VACA CEGA

Joan Maragall recull una temàtica molt amplia i variada en els seus poemes, recull tots els temes més representatius de la poesia: la natura, l’amor i la llegenda. Tot i que el tema més important i més representatiu del poema de la vaca cega és la natura. Aquest tema és un dels més utilitzats per Joan Maragall.

En aquest poema l’autor ens vol transmetre la bellesa i la natura a través d’un ésser vivent, la vaca. Joan Maragall, ens mostra els sentiments, les vivències i les emocions humanes que viu a través del poema i el seu protagonista.

Aquest poema consta de cinc estrofes, les tres primeres de tres versos, la quarta de quatre i l’última de deu. Els versos són llargs, d’art major i decasíl·labs. Encara que no abunden les figures retòriques, podem trobar l’enumeració a la quarta estrofa i, durant tot el poema, la personificació, amb la qual la vaca adopta emocions i sentiments propis d’un ésser humà.

»Opinió personal

Aquest és un dels autors i dels poemes que més m’agraden, ja que el contingut del poema és molt viu i no presenta una gran difícultat de comprensió. Ens podem imaginar la situació del poema clarament, com la vaca va a veure aigua, com un vailet li va buidar un ull, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: